آشنایی با آفات و بیماری های خیار گلخانه ای بسیار پراهمیت است. چرا که می توانند در تکه های رشد خود شما ظاهر شوند. به این ترتیب، می توانید به سرعت آنها را شناسایی کرده و قبل از بدتر شدن مشکل اقدام کنید. چه در بیرون از منزل و چه در گلخانه، یادگیری نحوه پرورش خیار بسیار ساده است. اما مانند بسیاری از گیاهان، آنها می توانند مستعد ابتلا به برخی حشرات و سایر بیماری ها باشند که می تواند کیفیت میوه های آنها را کاهش دهد.
گاهی اوقات تا حدی که آنها را کاملا غیرقابل خوردن می کند. و گاهی اوقات، این مشکلات منجر به عدم تولید خیار در گیاهان می شود. ما رایجترین مشکلاتی را که ممکن است رخ دهد جمعآوری کردهایم تا بتوانید مراقب باشید و از بهترین برداشت خیار خود برای تازه کردن سالادها و ساندویچهای تابستانی لذت ببرید.
کمپلکس بیماری چیست؟ بسیاری از کتابهای درسی و برگههای اطلاعاتی در مورد بیماریهای گیاهی، بیماریهای فردی را با یک ارگانیسم عاملی منفرد توصیف میکنند، مانند بیماریهای سفیدک پودری یا بیماریهای سفیدک کرکی خیار. مجموعه بیماری جایی است که بیش از یک ارگانیسم عامل با هم عمل می کنند. در برخی موارد، آنها می توانند تعامل داشته باشند، بنابراین اثر ترکیبی آنها بیشتر از مجموع اثرات فردی آنها است. به عنوان مثال، فرض کنید قارچ A باعث پژمردگی و مرگ 5 درصد گیاهان می شود و قارچ B نیز تأثیر مشابهی دارد. اگر هر دو قارچ وجود داشته باشند، انتظار داریم 10 درصد گیاهان از بین بروند. با این حال، در عمل مشخص شد که تلفات گیاه بیش از 50٪ است. این یک تعامل هم افزایی نامیده می شود و همانطور که از این مثال مشاهده می شود، می تواند منجر به خسارات بسیار جدی تری نسبت به زمانی که اثرات به سادگی با هم جمع می شوند، شود.
در اینجا نیز چندتا از آفات و بیماری های خیار گلخانه ای را برای شما توضیح دادهایم. با مطالعه درباره امراض خیار گلخانه ای بهتر میتوانید گلخانه خود را مدیریت کنید.
1. سفیدک پودری
2. ویروس موزاییک خیار
تشخیص این بیماری بسیار آسان است زیرا یک الگوی متمایز، زرد و موزاییک مانند روی شاخ و برگ ایجاد می کند. ممکن است گلدهی گیاهان متوقف شود و خیارهای تشکیل شده سخت، کوچک و غیرقابل خوردن خواهند بود. همانطور که RHS (در برگه جدید باز می شود) توضیح می دهد، این مشکل توسط شته ها در اطراف گیاهان پخش می شود، بنابراین مقابله با آنها می تواند خطر را کاهش دهد. راهنمای ما در مورد چگونگی خلاص شدن از شر شته ها پر از نکات مفید برای امتحان است. متاسفانه، هیچ درمان شناخته شده ای برای ویروس موزاییک خیار وجود ندارد. اگر این بیماری را روی خیارهای خود مشاهده کردید، گیاهان آلوده را از بین ببرید. RHS توصیه می کند که دست های خود را پس از آن، قبل از دست زدن به گیاهان دیگر بشویید، در غیر این صورت، خطر آلوده کردن محصولات سالم خود را دارید.
3. کنه عنکبوتی قرمز
کنههای عنکبوتی قرمز حشرات کوچک و شیرهخواری هستند که ظاهری خالدار به شاخ و برگ میدهند. در آلودگی های شدید، آنها می توانند باعث ریزش برگ ها یا کشتن کامل گیاهان شوند. آنها معمولاً در گلخانه ها یافت می شوند زیرا آنها شرایط گرم را دوست دارند و می توانند ابتدا در اوایل بهار ظاهر شوند. اگر این آفات خیار را مشاهده کردید، جان نگوس، متخصص باغبانی از باغبانی آماتور، توصیه هایی دارد. او می گوید: “من پیشنهاد می کنم گیاهان خود را با SB Plant Invigorator [موجود در آمازون] (در برگه جدید باز می شود) در اولین نشانه های آلودگی اسپری کنید. این یک حشره کش، قارچ کش و خوراک برگی 3 در 1 است که غیر سمی است. از طرف دیگر، می توانید از حشره کش دیگری استفاده کنید، اما فقط مطمئن شوید که استفاده از آن در محصولات خوراکی ایمن است و دستورالعمل های کاربرد را به دقت دنبال کنید. هنگامی که دما به حدود 61 درجه فارنهایت (16 درجه سانتیگراد) رسید، انگل نماتد Phytoseiulus persimilis را روی برگها بپاشید. جان می افزاید: در نهایت، با آب نرم اسپری کنید تا رطوبت را افزایش دهید و دما را زیر 75 درجه فارنهایت (23 درجه سانتیگراد) نگه دارید. خیار تنها گیاهانی نیستند که تحت تأثیر این آفات قرار می گیرند – آنها به انواع مختلف از جمله گوجه فرنگی و بادمجان حمله می کنند. ما در راهنمای اختصاصی خود نکات بیشتری در مورد چگونگی خلاص شدن از شر کنه های عنکبوتی داریم.
4. مگس سفید
مگس سفید یک آفت رایج است که می تواند در گلخانه های گرم برای انواع محصولات از جمله گوجه فرنگی و فلفل مزاحم باشد. این حشرات کوچک و سفید گیاهان شما را هجوم میآورند و آنها را در مادهای چسبنده به نام «عسلک» میپوشانند. این می تواند منجر به رشد یک کپک سیاه دوده شود. چند راه برای مقابله با این حشرات وجود دارد. برای یک رویکرد طبیعی، زنبورهای پارازیتوئید، Encarsia formosa را به گلخانه خود معرفی کنید.
5. نقطه برگ زاویه دار
لکه گوشه برگ یک بیماری باکتریایی است که همه خانواده کدو از جمله کدو و خربزه را درگیر می کند. گیاهان آسیب دیده لکه های آغشته به آب روی برگ های خود ایجاد می کنند که اندازه آنها به تدریج افزایش می یابد. در شرایط گرم، پوسته سفیدی در اطراف لکه ها ایجاد می شود. با گذشت زمان، لکه ها خشک می شوند، زرد می شوند و می ریزند و ظاهری پارگی به شاخ و برگ می دهند. همچنین می تواند منجر به برداشت کمتری شود. به دنبال انواع خیارهای مقاوم در برابر این بیماری باشید و از آبیاری مستقیم گیاهان خود از بالا خودداری کنید (آبیاری قطره ای جایگزین بهتری است). اگر شاخ و برگ آسیب دیده را دیدید، آن را بردارید و دور بیندازید. قارچ کش های مس نیز ممکن است به جلوگیری از گسترش بیماری کمک کنند .